Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z wybiciem się

Tymoteor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzy dni temu przydzieliło mnie do brąz 2. Od tego czasu systematycznie spadam w dół. Obecnie jestem w brąz 3 a dziś z 99 punktów i szansy powrotu do brąz 2 mam 38 punktów. Prawie wszystkie mecze co gram to przegrane. Co mogę z tym zrobić ?

y526IOx.jpg

Opublikowano

Nic. Spróbuj granie duo z jakimś kolegą, bo nie poradzisz nic na poziom skilla w tych ligach. Sam spadłem z II Srebra do III (Mam IV bo nie grałem rankedów długo) przez trolle i afki.

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Lub grać postaciami, którymi łatwo wygrać grę na takiej dywizji, np. Akali, Vayne, Diana itp.

Każda postać jest taka sama, zależy kto nią gra. Ludzie mówią, że Akali jest op, ale jeśli dasz nią zagrać jakiemuś 20 lvlowi to na 80% to mocno zlami.

poprawka.png

Opublikowano

ja grałem z akali która zbudowała omen

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Opublikowano

ja grałem z akali która zbudowała omen

Co w tym dziwnego? Zamiast GA można budować Omen, bo może się zdarzyć, że ich team ma mocnego/ych AD, a Akali przeważnie wbija się pierwsza na TF.

poprawka.png

Opublikowano

Mogę pomóc w wybiciu się, sam startowałem z bronze III, obecnie gold V (zaraz IV) i wiem, że jest ciężko. Prosiłem się ludzi, żeby mi pomogli, ale "nikt nie miał czasu, albo byli zajęci". Dlatego chce przełamać ten stereotyp, że dlaczego gold ma nie grac premade z bronze?

Przecież ten z bronze może grać dużo lepiej od tego z gold.

Jak coś to dodaj mnie w grze (diablo2301) i jakoś się zgadamy.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

@2Up - Licz się z innymi zdaniami , bo jak widze udzielasz się do każdego i tak zwanie go ,,hejtujesz'' . Jak się nie myle to zawsze największy tank wbija pierwszy , jednakże zgodze się z tym że czasami wbija akali pierwsza (jednakże jak jest nafidowana) .

Opublikowano

Graj z jakimś ogarniętym kolegą który gra w silver .

Chyba cie pojebało, a potem ja na Silver I przegrywam bo sobie grają premade z supportem Bronze V (grałem z takim) który nie wie co to freeze (tak, freeze, pushujacy support bez wizji na rzekę), mia nie wspominając o chociaż JEDNYM wardzie!

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Staraj się grać jak najlepiej potrafisz. Nigdy nie graj gdy jesteś zdenerwowany po poprzedniej porażce lub ktoś w drużynie cię wnerwił. Musisz mieć dobry stosunek z drużyną, bardzo ważna jest właściwa komunikacja. Jak faktycznie grasz dobrze to się wybijesz. W ostateczności możesz znaleźć kogoś kto cię po prostu wycaruje na wyższe elo.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Najlepiej graj duo z jakimś znajomym i zajmujcie pozycje, którymi najlepiej się kieruje, czyli jungle, mid. Na midzie jakaś mobilna postać do roamowania, np. khazix, czy katarina. Kupuj też dużo wardów, bo w brązie supporci prawie nigdy nie wardują.

Opublikowano

Po prostu trenuj. Czym więcej będziesz grać, tym się polepszysz, nic na siłę. Znajdź sobie ekipę np. jakąś na ts-ie i razem grajcie.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

na te dywizje nic nie poradzisz... bylem w silver II / III spadlem do V

W KAZDEJ grze jest troll ktory albo leci i feeduje albo trollpickuje ostatnim pickiem na double mid lub wymysla inne bzdury pokroju w/w. Masakra po prostu :/

Jak sie zdarza, ze nie wylosuje trolla gra zazwyczaj jest wygrana.

Opublikowano

Wiem co znaczy problem z wybiciem się. Aktualnie dostaję po 7 punktów, tracę po 20... I jak mam się kurwa wybić?

Co wygram 3 mecze, to po jednej porażce z powrotem je tracę. Jestem aktualnie w Silver V, dalej spaść nie mogę, więc gram te rankedy, ale co wbiję pare pkt. to je tracę i tak w nieskończoność. Miałem nadzieje że do końca sezonu będę miał chociaż Gold V, ale jak tak dalej będzie to mogę co najwyżej pomarzyć...

Co wy widzicie w akali? faktycznie jest silna ale biorę na nią mordekaisera i tak jak w mojej ostatniej grze akali może isc afk bo nie dam jej wyjść zza wieży. W 15 minucie 7 minionów i 3 wieże zpushowane na midzie. Nie mówcie mi ze jakaś postaci jest op, bo wszystko mozna czymś rozwalić. Wystarczy mieć umiejętności a jak ich nie masz wystarczających to ciężko ci sie będzie wybić wyżej. Co prawda wygrana tez zależy od współgraczy ale od ciebie samego tez.

Ale niektórzy też nie znają pojęcia "kontra" i jak np. wróg wybierze Jaxa na solo, to ktoś z moich bierze na niego Fiorę.

Albo gdy już ktoś wybierze kontrę na daną postać, to nie umie jej kontrować. Przykład? 3 razy grałem na rankedach właśnie Akali (uwielbiam ją) na midzie przeciwko Mordekaiserowi i 3 razy wygrywałem. Ale to chyba uroki Silvera...

Game Over

Opublikowano

Co wy widzicie w akali? faktycznie jest silna ale biorę na nią mordekaisera i tak jak w mojej ostatniej grze akali może isc afk bo nie dam jej wyjść zza wieży. W 15 minucie 7 minionów i 3 wieże zpushowane na midzie. Nie mówcie mi ze jakaś postaci jest op, bo wszystko mozna czymś rozwalić. Wystarczy mieć umiejętności a jak ich nie masz wystarczających to ciężko ci sie będzie wybić wyżej. Co prawda wygrana tez zależy od współgraczy ale od ciebie samego tez.

Bywalec
Opublikowano

Przypomnę znany cytat:

Gdy masz 4 trolle, afki w teamie to w przeciwnym jest ich 5, więc dlaczego nie możesz wycarrować skoro jesteś pro elo koksem?

Polecam granie normali aby się nauczyć gry. Nie greeduj nie wbiegaj pod towera. Staraj się porozumiewać z teamem i po pierwsze nie flejmić bo to od razu przeszkadza w grze.

Ja wynalazłem dosyć dobry sposób. Gdy zagram pare normali to wtedy gram rankeda bo wtedy lepiej się gra. A gdy przychodzisz gasz rankeda, przegrywasz - wychodzisz to bez sensu.

Powodzenia.

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...